8 personen
eenvoudig
30 min.
tussengerecht
home recepten Crispy aardappels met limoenroom

Crispy aardappels met limoenroom

ingrediënten


bestellen
30 min
8 personen
25 vastkokende aardappels

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 46.25
200 milliliter olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.49
1 bosje platte peterselie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35
1 bosje munt

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35
600 milliliter zure room

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 6.75
1 bosje bieslook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35
1 bosje koriander

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35
4 teentjes knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45
2 limoenen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.49
1 limoen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.49

benodigdheden

bakplaat

  • 1 Kook de aardappels met schil in circa 20 minuten gaar. Giet af en dep droog. Snijd de bovenkanten iets in.
  • 2 Zet de aardappels naast elkaar op de bakplaat en druk ze iets platter met een stamper. Zet circa 1 uur in de koelkast zodat ze afgekoeld zijn.
  • 3 Meng intussen de ingrediënten voor de limoenroom en zet de room in de koelkast.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C. Besprenkel de aardappels met de olie en rooster ze in de oven in 25-30 minuten goudbruin. Bestrooi met zout, peterselie en munt. Serveer de aardappels met de limoenroom.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 6 gram