voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
8 personen
eenvoudig
30 min.
tussengerecht
Recepten Crispy aardappels met limoenroom

Crispy aardappels met limoenroom

ingrediënten

25 vastkokende aardappels

200 milliliter olijfolie

1 bosje platte peterselie

1 bosje munt

600 milliliter zure room

1 bosje bieslook

1 bosje koriander

4 teentjes knoflook

2 limoenen

1 limoen


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Kook de aardappels met schil in circa 20 minuten gaar. Giet af en dep droog. Snijd de bovenkanten iets in.
  • 2 Zet de aardappels naast elkaar op de bakplaat en druk ze iets platter met een stamper. Zet circa 1 uur in de koelkast zodat ze afgekoeld zijn.
  • 3 Meng intussen de ingrediënten voor de limoenroom en zet de room in de koelkast.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C. Besprenkel de aardappels met de olie en rooster ze in de oven in 25-30 minuten goudbruin. Bestrooi met zout, peterselie en munt. Serveer de aardappels met de limoenroom.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 6 gram