online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
eenvoudig
30 min.
tussengerecht
Recepten Crispy aardappels met limoenroom

Crispy aardappels met limoenroom

ingrediënten

25 vastkokende aardappels

200 milliliter olijfolie

1 bosje platte peterselie

1 bosje munt

600 milliliter zure room

1 bosje bieslook

1 bosje koriander

4 teentjes knoflook

2 limoenen

1 limoen


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Kook de aardappels met schil in circa 20 minuten gaar. Giet af en dep droog. Snijd de bovenkanten iets in.
  • 2 Zet de aardappels naast elkaar op de bakplaat en druk ze iets platter met een stamper. Zet circa 1 uur in de koelkast zodat ze afgekoeld zijn.
  • 3 Meng intussen de ingrediënten voor de limoenroom en zet de room in de koelkast.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C. Besprenkel de aardappels met de olie en rooster ze in de oven in 25-30 minuten goudbruin. Bestrooi met zout, peterselie en munt. Serveer de aardappels met de limoenroom.


voedingswaarde

energie 550 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 6 gram