4 personen
gemiddeld
45 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, tussengerecht
recepten Crispy bloemkool-bites

Crispy bloemkool-bites

ingrediënten


45 min
4 personen
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

60 milliliter wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

4 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 grote bloemkool

dit product is niet beschikbaar

theelepel knoflookpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

350 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter amandelmelk

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop de amandelmelk met 200 gram bloem tot een glad beslag.
  • 2 Meng op een bordje de rest van de bloem met zout, peper en de paprika-, komijn-, en knoflookpoeder. Wentel de bloemkoolroosjes eerst door het beslag en rol ze vervolgens door het bloemmengsel.
  • 3 Leg de roosjes vervolgens voorzichtig op de bakplaat en bak in de oven in circa 35 minuten goudbruin. Besprenkel de laatste 5 minuten met de olijfolie en bak ze nog even extra knapperig.
  • 4 Bereid intussen de saus. Mix de rode pepers, azijn, suiker, knoflook en gember in een keukenmachine tot een glad mengsel. Schep in een steelpan en kook de saus in circa 15 minuten in. Laat even afkoelen.
  • 5 Serveer de bloemkool-bites op een schaal met de pittige saus erbij.

wijnadvies

Bij dit recept past een frisse witte wijn met een krokante bite, zoals de droge witte Huiswijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 98 gram
eiwit 17 gram