gemiddeld
40 min.
bijgerecht
home recepten Crispy chili-olie

Crispy chili-olie

ingrediënten


40 min
1 theelepel zeezout

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel chilipepervlokken
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de knoflook en sjalotten in flinter­dunne plakjes. Verhit de knoflook en sjalot in de zonnebloemolie 20­-30 minuten op middelhoge stand. Schep regelmatig om en laat langzaam bruin kleuren. Zorg ervoor dat de knoflook niet donkerbruin en bitter wordt.
  • 2 Meng de gember, chilipepervlokken en zeezout in een hittebestendige kom. Zet een zeef erop en giet hier de hete olie in. Laat 15 minuten uitlekken. Zodra de sjalot en knoflook in de zeef afkoelen, worden ze krokant.
  • 3 Schep even door en voeg weer toe aan de olie. Giet over in een schone glazen fles en bewaar tot 1 maand.

bereidingstip

Gebruik over een gebakken ei en wat je maar lekker vindt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram