4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Crispy slaverrassing

Crispy slaverrassing

ingrediënten


20 min
4 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse koriander

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 mango

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

400 gram bieflappen

dit product is niet beschikbaar

2 olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 krop ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd vier mooie grote bladeren van de ijsbergsla. Leg ze even in ijswater.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de biefreepjes met knoflook, rode peper, oregano en komijn 3-5 minuten.
  • 3 Dep de slabladeren droog met keukenpapier. Meng de ingrediënten voor de mangodip.
  • 4 Schep het vleesmengsel in de slabladeren die als kommetje dienen. Vouw de bladeren tegen elkaar en steek ze vast met een prikker. Serveer de dip er apart bij. Garneer eventueel met korianderblaadjes.

bereidingstip

Neem in plaats van ijsbergsla eens rode sla.. Voeg eens maïs aan de vulling toe.

wijnadvies

Heerlijk met rosé en de keuze is groot! Huiswijn droog, maar de halfzoete kan eveneens. Probeer ook zeker eens Vega Libre of de Berg Schaduw. Ook niet al te zwaar rood is een aanrader zoals Beaujolais Villages of Domaine Brunet Pinot Noir. Beide kunnen lichtgekoeld gedronken worden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 24 gram