6 personen
uitdagend
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Crispy sushi bites

Crispy sushi bites

ingrediënten


30 min
6 personen
zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mierikswortel

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersnippers

dit product is niet beschikbaar

1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels srirachasaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

150 gram tonijn

dit product is niet beschikbaar

150 gram roze zalm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

250 gram sushirijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

keukenpapier

  • 1 Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de rijstazijn met de suiker. Steek met de achterkant van een pollepel gaten in de warme rijst en giet het azijnmengsel erin.
  • 2 Bekleed een platte rechthoekige schaal of bakvorm met vershoudfolie en schep de rijst erin. Spreid uit tot een laag van 1 cm dik. Bedek de bovenkant ook met folie, druk goed aan en strijk glad. Laat afkoelen.
  • 3 Meng de vis met de mayonaise, sriracha, het witte deel van de bosui, gember, sojasaus en mierikswortel. Zet afgedekt in de koelkast. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
  • 4 Neem de rijst uit de vorm en snijd in blokjes. Verhit de zonnebloemolie tot 180ºC en bak hierin de rijstblokjes in porties in circa 5 minuten krokant en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 5 Top de rijst met de vis. Garneer met de overige bosui en geroosterd sesamzaad.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 11 gram