eenvoudig
10 min.
brunch, ontbijt
home recepten Croissant met appel en rozijnen

Croissant met appel en rozijnen

ingrediënten


10 min
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneel
4 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bosvruchtenjam

dit product is niet beschikbaar

75 gram blanke rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 blikje croissantdeeg

dit product is niet beschikbaar

2 appels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Schil de appels en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de deegdriehoekjes los.
  • 3 Meng de appelblokjes met de rozijnen en jam. Verdeel het mengsel over het deeg en rol op tot croissants.
  • 4 Bak in 18-20 min. in de oven lichtbruin en gaar. Laat afkoelen. Meng de poedersuiker met de kaneel en het citroensap en besprenkel de croissants ermee.

bereidingstip

Frisse twist! Vervang de bosvruchtenjam door gemberjam voor iets minder zoete croissantjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels