4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, ontbijt
home recepten Croissantjes met rozijnen en kaneel

Croissantjes met rozijnen en kaneel

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke rozijnen
1 blikje croissantdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Open het blikje en rol het deeg uit op een snijplank.
  • 2 Verdeel de rozijnen, kaneel en suiker erover en snijd de stukken deeg dan los.
  • 3 Rol het deeg losjes op en leg de croissantjes op de met bak papier beklede bakplaat.
  • 4 Bestrijk ze met het losgeklopte ei en bak ze in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Neem de croissants uit de oven en laat ze afkoelen tot lauwwarm.

bereidingstip

Lekker met roomkaas of mascarpone. Rozijnen kunnen worden vervangen door nootjes, stukjes abrikoos of dadels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté