4 personen
gemiddeld
30 min.
ontbijt
recepten Croissants met zelfgemaakte vanille-abrikozenjam

Croissants met zelfgemaakte vanille-abrikozenjam

ingrediënten


30 min
4 personen
4 croissants

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

750 gram geleisuiker

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram abrikoos

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 schone jampotten

  • 1 Meng de abrikozen met de geleisuiker en het vanillestokje en laat minimaal 2 uur afgedekt staan.
  • 2 Schep het abrikozenmengsel in een pan en doe het citroensap erbij.
  • 3 Verwarm voorzichtig en roer tot de suiker is opgelost. Breng vervolgens het geheel aan de kook en laat circa 5 minuten doorkoken tot de jam begint te binden.
  • 4 Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten rusten.
  • 5 Schep de jam in de jampotjes, sluit deze goed af en zet ze 5 minuten op de kop.
  • 6 Verwarm de croissants en serveer ze met de jam.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 4 gram
recalls Lay's Oven baked naturel, Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier