8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Crostata met fruitvulling

Crostata met fruitvulling

ingrediënten


20 min
8 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 mango

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

175 boter

dit product is niet beschikbaar

125 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

100 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

taartvorm

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestuif de ingevette taartvorm met bloem. Rol het deeg uit tot een grote lap en bekleed de vorm ermee. Snijd overhangend deeg af en kneed weer tot een bal. Rol dit deeg opnieuw uit en snijd in lange brede repen.
  • 2 Leg een stuk bakpapier op het deeg in de vorm en leg de blindbakvulling erop. Bak de bodem circa 10 minuten onder in de oven. Neem de vorm uit de oven en verwijder de steunvulling en het bakpapier.
  • 3 Vul de vorm met de fruitmoes en dek af met de deegrepen. Bestrijk het deeg met ei en bak de taart in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en lichtbruin. Laat de crostata afkoelen op een rooster en snijd in punten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 7 gram