4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch
recepten Crostini met asperges en kaaskrullen

Crostini met asperges en kaaskrullen

ingrediënten


20 min
4 personen
1 stukje oude kaas
1 stukje Parmezaanse kaas
40 gram veldsla
40 gram rucola
1 teentje knoflook
4 eetlepels olijfolie
1 bruin stokbrood
1 stokbrood
500 gram witte asperges

  • 1 Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant af. Kook ze met zout in 8-10 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat ze goed uitlekken.
  • 2 Rooster de sneetjes brood in een broodrooster, hete grillpan of onder een hete ovengrill goudbruin.
  • 3 Bestrijk ze met olijfolie gemengd met knoflook. Verdeel hierover rucola of veldsla.
  • 4 Halveer de asperges en leg ze, met de koppen naar één kant, op de sneetjes brood. Maal er peper over en leg er kaaskrullen op.

bereidingstip

Bestrijk de sneetjes brood eens met gepureerde tomaat waaraan knoflook en een vleugje cayennepeper is toegevoegd.. Druppel een beetje balsamicoazijn over de asperges.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 11 gram
recall Sandwich gehakt, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier