4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Crostini met doperwtenpesto, muntolie en krokante prei

Crostini met doperwtenpesto, muntolie en krokante prei

ingrediënten


25 min
4 personen
4 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

bosje munt

dit product is niet beschikbaar

stokbrood

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

prei

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Snijd de prei in de lengte in dunne repen. Giet de olie in een koude koekenpan en voeg de prei toe.
  • 2 Verwarm op een lage tot middelhoge stand en bak tot de repen prei opgekruld en lichtbruin zijn. Ze bakken nog door zodra ze uit de olie zijn gehaald, dus bak ze niet goudbruin.
  • 3 Neem de prei uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Pureer de ingrediënten voor de pesto.
  • 4 Voeg 3 eetlepels van de olie uit de pan toe aan de pesto en pureer tot de olie is opgenomen. Rooster het stokbrood goudbruin in een broodrooster of oven.
  • 5 Meng de rest van de olie uit de pan met de munt. Bestrijk de plakken stokbrood met de pesto en maak met de bolle kant van een theelepeltje een kleine afdruk in de pesto.
  • 6 Giet een beetje van de muntolie erin. Garneer met de gebakken prei en serveer direct.

bereidingstip

Maak deze pesto ook eens met tuinbonen.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté