gemiddeld
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Crostini met gerookte forelmousse

Crostini met gerookte forelmousse

ingrediënten


15 min
1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte forelfilets

  • 1 Pureer de forelfilet en de crème fraîche en breng op smaak met peper.
  • 2 Bewaar wat stukjes forel voor de garnering. Schep de kappertjes erdoor en zet koud weg.
  • 3 Verwarm de ovengrill voor. Bestrijk de sneetjes stokbrood aan beide kanten met een beetje olijfolie en leg ze een paar minuten onder de grill.
  • 4 Draai ze om en bak de andere kant ook goudbruin. Laat ze even afkoelen en schep er een lepel forelmousse op.
  • 5 Garneer met extra kappertjes, stukjes forel en versgemalen peper.

bereidingstip

Lekker bij een vegetarische venkel- of tomatensoep of als hapje bij de borrel.

wijnadvies

Forel zwemt graag in Sauvignon Blanc. Van Jean Sablenay, Danie de Wet of Berg Schaduw.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 65 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté