4 personen
eenvoudig
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Crostini met groene olijventapenade en gepofte tomaatjes

Crostini met groene olijventapenade en gepofte tomaatjes

ingrediënten


15 min
4 personen
1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram groene olijven zonder pit
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

15 gram platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 gram cherrytomaten
3 eetlepels olijfolie extra vierge

dit product is niet beschikbaar

1 ciabatta

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

ovenschaal

fijne rasp

staafmixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de ciabatta in schuine plakjes, verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 1 el van de olie. Rooster het brood in 8-10 min. in de oven knapperig.
  • 2 Doe intussen de cherrytomaten in de ovenschaal. Besprenkel met 1 el olie en breng op smaak met zout en peper. Pof de tomaatjes 15 min. in de oven.
  • 3 Houd 1 takje peterselie apart voor garneren en snijd de rest grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil fijn. Pel de knoflook. Maal de grofgesneden peterselie, het citroenrasp, knoflook, olijven, kappertjes, oregano en de overige 1 el olie met de staafmixer fijn.
  • 4 Leg de crostini op een schaal of plank, verdeel de tapenade erover en leg de gepofte tomaatjes erop. Snijd de achtergehouden peterselie fijn en strooi erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 192 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 8 gram