4 personen
eenvoudig
35 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Crostini met groene olijventapenade en gepofte tomaatjes

Crostini met groene olijventapenade en gepofte tomaatjes

ingrediënten


35 min
4 personen
6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel oregano

dit product is niet beschikbaar

100 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

keukenmachine

staafmixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de ciabattasneetjes met olijfolie, leg ze op de bakplaat en zet circa 8 minuten in het midden van de oven tot ze lichtbruin en krokant zijn. Haal het brood uit de oven.
  • 2 Schakel de oven terug naar 180ºC. Leg de tomaatjes met de snijkant naar boven op de bakplaat. Sprenkel er olijfolie over en bestrooi ze met zout en peper. Zet ze in het midden van de oven en pof ze circa 15 minuten tot ze een beetje rimpelig zijn. Laat afkoelen.
  • 3 Leg wat peterselieblaadjes voor garnering apart. Pureer de rest van de ingrediënten voor de olijventapenade glad in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg eventueel extra olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de tapenade over de ciabattasneetjes. Garneer met de gepofte tomaatjes en peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 7 gram