eenvoudig
20 min.
klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje
home recepten Crostini met romige doperwtenmousse

Crostini met romige doperwtenmousse

ingrediënten


20 min
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 handje munt

dit product is niet beschikbaar

125 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram doperwten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Blancheer de doperwten 1 minuut in kokend water, giet af en spoel kort met koud water.
  • 3 Meng in een keukenmachine de doperwten met de geitenkaas, munt en citroensap tot een grove, romige mousse. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Wrijf met de snijkant van de knoflook over het stokbrood en bestrijk het brood met de olijfolie. Bak de sneetjes stokbrood in de oven in circa 8 minuten knapperig.
  • 5 Laat even afkoelen en serveer de crostini met de romige doperwtenmousse.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 7 gram