4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Crostini met tuinbonenhummus

Crostini met tuinbonenhummus

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 handje munt

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram tuinbonen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de tuinbonen in 5-6 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel er koud water over en druk de boontjes uit hun schilletjes (dubbel doppen). Verwarm de ovengrill.
  • 2 Hak de helft van de munt fijn. Pureer de tuinbonen met de olijfolie, citroenrasp en -sap, de fijngehakte munt, zout en peper.
  • 3 Sprenkel wat olijfolie over een kant van de plakken stokbrood en rooster ze op een bakplaat onder de ovengrill goudbruin. Wrijf ze op de geroosterde kant in met de knoflook en bestrooi met een beetje zout.
  • 4 Bestrijk het brood met de tuinbonenhummus en verdeel de kaas en de rest van de munt erover.

bereidingstip

Vervang verse tuinbonen in dit recept door 400 gram diepvriestuinbonen.. Bestrooi de crostini met flinters harde geitenkaas of pecorino.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 19 gram