- 1 Kook de tuinbonen in 5-6 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel er koud water over en druk de boontjes uit hun schilletjes (dubbel doppen). Verwarm de ovengrill.
- 2 Hak de helft van de munt fijn. Pureer de tuinbonen met de olijfolie, citroenrasp en -sap, de fijngehakte munt, zout en peper.
- 3 Sprenkel wat olijfolie over een kant van de plakken stokbrood en rooster ze op een bakplaat onder de ovengrill goudbruin. Wrijf ze op de geroosterde kant in met de knoflook en bestrooi met een beetje zout.
- 4 Bestrijk het brood met de tuinbonenhummus en verdeel de kaas en de rest van de munt erover.
bereidingstip
Vervang verse tuinbonen in dit recept door 400 gram diepvriestuinbonen.. Bestrooi de crostini met flinters harde geitenkaas of pecorino.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.