eenvoudig
20 min.
klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje
recepten Croutons met tonijnspread en radijs

Croutons met tonijnspread en radijs

ingrediënten


20 min
dille

dit product is niet beschikbaar

1 bosje radijsje

dit product is niet beschikbaar

200 gram ricotta
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tonijn op olie

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën volkorenbrood

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën bruinbrood

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de sneetjes brood in 12 lange repen. Bestrijk ze met olijfolie en rooster aan beide kanten in een hete grillpan of onder de ovengrill.
  • 2 Meng de tonijn met de sjalot en kappertjes. Rasp 1 theelepel van de citroenschil en pers de vrucht uit. Meng de citroenrasp en de helft van het citroensap met het tonijnmengsel en de ricotta tot een spread.
  • 3 Verdeel de spread over de broodcroutons. Garneer met de plakjes radijs en dille.

bereidingstip

Vervang de ricotta in dit recept door roomkaas of zachte geitenkaas.. Voeg 4 ansjovisfilets toe aan de tonijnspread.

wijnadvies

Tonijn doet het altijd goed met pinot grigio. De ricotta, citroen en olijfolie wijzen de weg naar Italië: Italia Pinot Grigio.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 90 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 6 gram