4 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht
home recepten Crumbleappeltjes met abrikozenjam

Crumbleappeltjes met abrikozenjam

ingrediënten


20 min
4 personen
25 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

25 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

4 klein appels

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer 4 kleine zoete appeltjes, verwijder het klokhuis en leg ze op de bolle kant op een bakplaat.
  • 2 Vul de holten met 2-3 el abrikozenjam. Kneed met de hand van 50 g bloem, 25 g zachte roomboter en 25 g suiker snel samenhangende deegkruimels.
  • 3 Bestrooi de appeltjes ermee. Bak de crumble-appeltjes in de oven in 25 min. goudgeel en gaar. Lekker met vanilleroomijs of slagroom.

bereidingstip

Vervang de abrikozenjam ook eens door een bolletje amandelspijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 193 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 2 gram