8 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Crunchy ijstaart met karamel en zeezout

Crunchy ijstaart met karamel en zeezout

ingrediënten


25 min
8 personen
chocolade paaseitje
theelepel zeezout
4 eetlepels melk
220 gram karamelfudge
125 milliliter chocolade dessertsaus
100 gram boter
200 gram zoute sticks
200 gram pretzels
1 liter vanille-ijs
1 liter chocolade-ijs

benodigdheden

bakpapier

springvorm

keukenmachine

  • 1 Voeg de melk toe aan de fudge en smelt in een pannetje op een lage stand. Roer tot een saus en voeg het zeezout toe.
  • 2 Neem de ijstaart uit de diepvries. Steek met een mes langs de zijkanten los uit de vorm en zet de taart op een schaal. Besprenkel met de karamelsaus en garneer de ijstaart eventueel met paaseitjes.

bereidingstip

Vervang de pretzels in dit recept door verkruimelde kokosmakronen. . Je kunt deze ijstaart al 2-3 dagen van tevoren maken en invriezen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 88 gram
eiwit 10 gram
recalls Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Mini pistolets, Schoof duo baguette wit 300g, Baguettes wit duo / Pistolet meergranen / Pistolets wit, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier