- 1 Kook de ingrediënten voor de saus met 100 ml water 10-12 minuten op middelhoge stand tot de appels zacht zijn. Prak en roer door met een vork en houd apart.
- 2 Bestrooi de kiprepen met zout en peper. Klop de eiwitten los in een diep bord. Meng de bloem, maizena, sesamzaad en vijfkruidenpoeder in een ander diep bord.
- 3 Verhit een laag olie in een wok of hapjespan. Wentel de kiprepen eerst door het eiwit en daarna door het bloemmengsel. Bak de kipstrips in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Serveer de apple sauce en eventueel lemon curd erbij.
bereidingstip
Vervang het vijfkruidenpoeder in dit recept eventueel door een snufje kaneel met een beetje kruidnagelpoeder, peper en steranijs.. Lekker met een salade.
wijnadvies
In het knapperige van de kip in dit recept klinkt een kraakverse Riesling van J. Meyer door.