4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Crunchy visfilet met bietensalade

Crunchy visfilet met bietensalade

ingrediënten


20 min
4 personen
verse dille

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde dille

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

100 gram zoetzure augurken

dit product is niet beschikbaar

400 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olie

dit product is niet beschikbaar

500 gram visfilets

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

75 gram cornflakes

dit product is niet beschikbaar

50 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop het ei in een diep bord los met zout en peper. Meng het paneermeel en de cornflakes in een ander diep bord en schep de bloem in een derde bord.
  • 2 Bestrooi de visfilets rondom met zout en peper en wentel ze door de bloem. Haal ze daarna licht door het ei en wentel ze ten slotte door de cornflakes. Druk het laagje goed aan en leg de filets afgedekt in de koelkast.
  • 3 Meng de bieten en augurken met de ui en dille. Roer de mayonaise met de azijn los en schep de dressing door de bieten. Breng de bietensalade op smaak met zout en peper.
  • 4 Verhit de olie en bak hierin de visfilets in een paar minuten rondom bruin.
  • 5 Serveer de vis met de salade. Garneer eventueel met een partje citroen en wat dille. Lekker met friet.

bereidingstip

Veel mensen kiezen in een recept met visfilet graag voor kabeljauw. Maar probeer ook eens koolvis: voordeliger geprijsd en net als kabeljauw met lekker stevig visvlees.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 31 gram