4 personen
eenvoudig
25 min.
tussengerecht
home recepten Curry-eieren in kokossaus

Curry-eieren in kokossaus

ingrediënten


25 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gele currypasta

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wokolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook.
  • 2 Schep de kerriepoeder of currypasta erdoor en bak deze circa 1 minuut mee. Blus af met het sinaasappelsap.
  • 3 Giet de kokosmelk erbij en leg de eieren in de saus. Meng de bosui erdoor en verwarm tegen de kook aan.
  • 4 Lekker met pandanrijst.

bereidingstip

Voeg aan de kokossaus 1 rode peper (zonder zaadjes, in stukjes gehakt) toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 210 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 8 gram