4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Curry met sperziebonen

Curry met sperziebonen

ingrediënten


35 min
4 personen
425 gram lychees
1 eetlepel ketjap asin

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Thaise rode currypasta

dit product is niet beschikbaar

1 struik paksoi

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram pandanrijst

dit product is niet beschikbaar

250 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de sperziebonen in circa 10 minuten beetgaar, giet ze af en spoel met koud water.
  • 2 Kook de rijst. Verhit de olie en bak hierin de paprikareepjes 2-3 minuten.
  • 3 Voeg de bosui en paksoi toe en roerbak circa 2 minuten.
  • 4 Schep de sperziebonen en currypasta erdoor, voeg de kokosmelk en vissaus toe en verwarm zonder te koken.
  • 5 Giet de lychees af en vang het sap op. Voeg de lychees toe aan de curry en doe er naar smaak een beetje sap bij.
  • 6 Serveer met de rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté