4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Curry met zoete aardappel

Curry met zoete aardappel

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bosje verse koriander

dit product is niet beschikbaar

1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

400 gram spitskolen

dit product is niet beschikbaar

300 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels milde Indiase currypasta

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

600 gram kipkarbonades
600 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd het kippenvlees eventueel van het bot en snijd het vlees in blokjes. Bestrooi met de bloem en wat zout.
  • 2 Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en bak het vlees rondom.
  • 3 Voeg de ui toe en fruit een paar minuten mee.
  • 4 Voeg de currypasta toe en bak al roerend even mee. Voeg de tomatenblokjes en zoete aardappel toe en roer goed door. Breng aan de kook en laat zonder deksel op de pan circa 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • 5 Schep de spitskool erdoor en stoof nog een paar minuten afgedekt mee tot de kool beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Bestrooi de curry met de bosui en koriander. Lekker met rijst of naanbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté