4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Custardflan met abrikozen in karamel

Custardflan met abrikozen in karamel

ingrediënten


20 min
4 personen
1 theelepel olie
8 gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

1 liter melk

dit product is niet beschikbaar

165 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

65 gram custardpoeder

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons puddingvormpjes

  • 1 Vermeng de custardpoeder met 65 g van de suiker en een scheutje melk tot een papje. Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit.
  • 2 Verwarm de rest van de melk met het vanillestokje en de zaadjes.
  • 3 Voeg het custardpapje toe aan de melk als deze tegen de kook aan is. Breng al roerende aan de kook en kook de custard circa 3 minuten door.
  • 4 Laat de rest van de suiker met 2 eetlepels water smelten en voeg de abrikozen toe. Laat zonder te roeren op middelhoge stand karameliseren.
  • 5 Vet de schaaltjes in met wat olie en schep in elk schaaltje 2 abrikozen en een ruime eetlepel karamel. Laat dit afkoelen en verdeel dan de custard over de schaaltjes.
  • 6 Laat dit geheel afkoelen en dan in de koelkast afgedekt met vershoudfolie nog enkele uren opstijven.
  • 7 Giet een laagje kokend water in een diep bord. Zet de schaaltjes er een minuutje in en stort de puddinkjes dan op een bordje.

bereidingstip

Lekker met geklopte slagroom.

wijnadvies

Het zoete einde met vol zoet in het glas. Castillo de las Almenas bijvoorbeeld, een warmbloedige Spaanse Moscatel. Wat frivoler en lichtvoetiger en gemaakt van dezelfde muskaatdruif is Yellow Tail Moscato. Feestelijk ook met die kleine belletjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté