4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Dahl met korianderolie

Dahl met korianderolie

ingrediënten


40 min
4 personen
naanbrood

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

200 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

300 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar

400 gram gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

250 gram rode linzen

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels garam masala

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de garam masala toe en bak deze kort mee.
  • 2 Schenk de bouillon in de pan, voeg de linzen, rode peper, gember en alle tomaten toe en kook de linzen in circa 20 minuten gaar.
  • 3 Pureer intussen met een staafmixer de rest van de olijfolie met de koriander, 2 eetlepels water en een snufje zout glad.
  • 4 Voeg aan het einde van de kooktijd de spinazie toe aan de soep en laat slinken. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • 5 Verdeel de soep over grote kommen en serveer met een schep yoghurt, wat korianderolie en naanbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 830 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 105 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté