4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Dahl met rode linzen

Dahl met rode linzen

ingrediënten


40 min
4 personen
200 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

300 gram rode linzen

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels garam masala

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

stukje verse gember
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snipper de uien en snijd de knoflook en gember fijn.
  • 2 Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui op middelhoge stand in 3 min. zacht. Voeg de knofl ook en gember toe en roerbak 5 min. mee. Voeg de garam massala en kurkuma toe en bak nog 1 min.
  • 3 Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Spoel de linzen af en voeg toe. Bewaar de rest van de linzen luchtdicht, donker en droog. Voeg bijvoorbeeld een handje toe aan soep, curry, stoofgerecht of pastasaus als extra vulling. Schenk de kokosmelk en 200 ml water erbij. Breng opnieuw aan de kook en laat op lage stand 20-25 min. koken tot de linzen zacht zijn. Roer regelmatig. Breng de dahl op smaak met zout en peper.
  • 4 Verwijder intussen de zaadlijsten uit de peper en snijd het vruchtvlees fijn. Roer vlak voor serveren de spinazie in porties door de dahl. Verdeel over kommen en bestrooi met de rode peper.

bereidingstip

Door slim in te kopen, houd je linzen over. Rode gedroogde linzen zijn een veelzijdige en voordelige basisvoorraad. Ze vallen bij het koken een beetje uit elkaar, wat ze ideaal maakt voor gebonden soepen, curry’s, stoofgerechten en pastasauzen. Bewaar ze luchtdicht, donker en droog.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 546 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 22 gram