1 personen
uitdagend
10 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Dalgona cookie

Dalgona cookie

ingrediënten


10 min
1 personen
snufje baking soda
2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

spies

koekjessteker

  • 1 Zet alle benodigdheden klaar zodat je snel kunt handelen. Leg het bakpapier op het werkvlak. Verwarm de pan waarmee je werkt voor. Gebruik tijdens de bereiding alleen de middelhoge stand, suiker verbrandt namelijk gemakkelijk.
  • 2 Schep de suiker in de pan en begin te roeren met een eetstokje, spies of een lepeltje. Blijf roeren en let op de kleur als de suiker begint te smelten. Neem de pan van de warmtebron als de suiker vloeibaar is en een goudbruine kleur heeft.
  • 3 Voeg snel een klein snufje baking soda toe en roer heel goed tot het mengsel schuimig is en een lichte karamelkleur heeft. Dit duurt enkele seconden! Stort het mengsel op het bakpapier en laat 15 seconden afkoelen. Als het nog te warm is, is het plakkerig. Druk eventueel heel lichtjes plat met de vlakke bodem van een schaaltje. Sla deze stap over als het koekje plat genoeg is.
  • 4 Druk de koekjessteker snel in de karamel, maar niet helemaal door (anders blijft het uitgestoken koekje in de steker zitten). Laat alles goed afkoelen voordat je het van het bakpapier haalt.

bereidingstip

Let op: dit recept werkt niet met bakpoeder. Baking soda is natriumbicarbonaat en bakpoeder is natriumbicarbonaat met een zuur en een stabilisator als toevoegingen. Baking soda heeft een sterkere werking. . Druk de metalen koekjessteker niet te snel en te diep in de dalgona cookie, want dan blijft deze plakken. Wacht 15-20 seconden en druk dan voorzichtig meerdere keren op de steker. Niet helemaal door, maar als een stempel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 120 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram