8 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Daube de boeuf aux olives

Daube de boeuf aux olives

ingrediënten


20 min
8 personen
500 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

1 stukje sinaasappelschil

dit product is niet beschikbaar

2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

6 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

4 wortels

dit product is niet beschikbaar

1 runderschenkel

dit product is niet beschikbaar

200 gram spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram runderlap

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram sukadelap

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

60 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter en olie in een braadpan en bak hierin de sukade aan.
  • 2 Voeg het spek, de schenkel, wortel, sjalot, knoflook, tijm en laurier toe. Breng op smaak met zout en peper en smoor circa 30 minuten op een lage stand.
  • 3 Verwarm de wijn met de kruidnagels en sinaasappelschil en laat even trekken.
  • 4 Voeg toe aan het vlees en laat circa 2,5 uur sudderen op een lage stand.
  • 5 Voeg circa 30 minuten voor het einde van de stooftijd de olijven toe. Verwijder voor het serveren de laurier, kruidnagels en sinaasappelschil.

bereidingstip

Bereid de daube de boeuf een dag van tevoren, dan is de smaak nog intenser.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 38 gram