online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Dawood basha

Dawood basha

ingredi├źnten

600 gram rundergehakt

600 gram lamsgehakt

2 rode uien

1 bosje verse peterselie

mespunt kaneelpoeder

mespunt nootmuskaatpoeder

mespunt kruidnagelpoeder

50 gram pijnboompitten

2 eetlepels olijfolie

4 trostomaten


  • 1 Meng het gehakt met de ui, peterselie en specerijen. Maal nog wat fijner in een keukenmachine en voeg al draaiend 1 eetlepel ijskoud water toe. Laat het gehaktmengsel circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • 2 Vorm er met vochtige handen 12 kleine balletjes van. Schep de pijnboompitten op een bord en rol de balletjes erdoorheen. Ze mogen hierdoor wat langwerpig worden.
  • 3 Verhit de olie en bak hierin de gehaktballetjes op middelhoge stand om en om bruin.
  • 4 Neem ze uit de pan en leg de tomaten met het snijvlak in het bakvet. Bak de tomaten 1 minuut en keer dan om. Bestrooi met zout en peper.
  • 5 Leg de balletjes ertussen en laat alles met het deksel op de pan nog circa 10 minuten stoven.
  • 6 Lekker met rijst en linzen.


voedingswaarde

energie 490 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 32 gram