4 personen
gemiddeld
85 min.
hoofdgerecht
home recepten Deelbrood met aubergineschotel

Deelbrood met aubergineschotel

ingrediënten


85 min
4 personen
200 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnzaadjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

25 gram margarine

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

450 gram witbroodmix

benodigdheden

vershoudfolie

bakplaat

  • 1 Deelbrood: Bereid het brood als een vloerbrood zoals de verpakking vermeldt, maar voeg voor het kneden de stukjes abrikoos toe.
  • 2 Laat het deeg in een kom, afgedekt met plasticfolie, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
  • 3 Maak een platte ronde lap van het deeg en maak inkepingen in het deeg met een scherp mes. Strooi er 1 theelepel komijnzaad over. Leg het deeg op de bakplaat en laat het, afgedekt met een schone theedoek 30-45 minuten narijzen.
  • 4 Verwarm de oven op 200°C. Bak het brood in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • 5 Aubergineschotel: Snijd tijdens de tweede rijsperiode van het deeg de aubergines en tomaten in stukjes.
  • 6 Verhit de olijfolie. Bak de uien, knoflook, kaneel, cayennepeper en de rest van het komijnzaad 5 minuten.
  • 7 Voeg hierna de tomaten- en auberginestukjes toe en bak 3 minuten.
  • 8 Giet de bouillon erbij en laat 15 minuten stoven met het deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Lekker met crème fraîche.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 105 gram
eiwit 21 gram