8 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht
home recepten Dessertplank

Dessertplank

ingrediënten


15 min
8 personen
50 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

karamelsaus
125 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

125 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

400 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

28 diepvries slagroomsoesjes
125 gram galettewafels
50 gram poffertjes
150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

300 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grote borrelplank

  • 1 Verwarm de chocolade en melk in een hittebestendige kom boven een pan met zacht kokend water, zodat de kom het water niet raakt (au bain-marie). Roer tot het mengsel glad is.
  • 2 Verdeel intussen alle overige ingrediënten in componenten over een grote borrel- of broodplank. Zet de chocoladesaus op de plank en serveer. Dip bijvoorbeeld poffertjes, wafels of fruit in de chocolade. Of maak een wafelsandwich van slagroom en frambozen. Of dip een soesje in karamel en bestrooi met hazelnoten.

bereidingstip

Je kunt ook witte of melkchocolade gebruiken voor de saus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 817 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté