4 personen
eenvoudig
35 min.
bijgerecht
home recepten Dikke aardappelschijven met boter en citroen

Dikke aardappelschijven met boter en citroen

ingrediënten


35 min
4 personen
1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1000 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelen in de schil circa 15 minuten. Giet ze af en laat ze afkoelen tot je ze kunt pellen.
  • 2 Snijd de gepelde aardappelen in dikke plakken en bestrooi ze met zout en peper.
  • 3 Verwarm de boter en olie in een wijde pan en verdeel er de aardappelschijven over. Bak op middelhoge stand aan beide kanten goudbruin. Voeg in de laatste minuut de citroenrasp en rozemarijn toe en bak heel kort mee.
  • 4 Deze hoeveelheid aardappelen kan niet in één keer gebakken worden. Bak ze in gedeelten en houd ze warm in een matig warme oven. Besprenkel ze op het laatste moment met vers citroensap.

bereidingstip

Lekker met gestoofde mediterrane groenten en vis.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 4 gram