4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Dikkerdjes met warme chocoladesaus

Dikkerdjes met warme chocoladesaus

ingrediënten


20 min
4 personen
150 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

400 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de bloem met de melk, gist en vanillesuiker goed door tot er geen klontjes meer in zitten en laat 10 minuten rusten.
  • 2 Klop het ei met een snufje zout los en klop dit door het beslag. Laat nogmaals 10 minuten rusten.
  • 3 Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag en bestrijk met een beetje boter. Giet rustig een lepel beslag in de pan en laat garen tot er belletjes verschijnen. Draai het pannenkoekje om en bak nog even bruin. In een grote pan kun je zo 2-3 dikkerdjes tegelijk bakken.
  • 4 Verwarm ondertussen de room op een lage stand en laat de chocolade erin smelten.
  • 5 Roer de chocoladesaus goed door en serveer bij de dikkerdjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 785 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 99 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté