4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, nagerecht
home recepten Dikkertjes met honingcitroensaus

Dikkertjes met honingcitroensaus

ingrediënten


40 min
4 personen
3 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels vloeibare honing

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

3 gram gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Vermeng de bloem met de citroenrasp, gist en suiker in een kom. Giet de melk er al kloppend bij en als laatste het ei. Roer alles goed om tot een glad beslag.
  • 2 Dek af met vershoudfolie en laat een uur op kamertemperatuur rijzen.
  • 3 Verwarm de honing al roerende met het citroensap en laat gelijk weer afkoelen.
  • 4 Schep het gerezen beslag rustig een paar keer om. Verwarm het bakproduct en schep steeds 3 of 4 bergjes in de pan (dit gaat heel makkelijk met een ijsschep).
  • 5 Laat de dikkertjes op lage stand bakken tot er luchtbelletjes aan de oppervlakte verschijnen en draai ze dan om met een schuimspaan.
  • 6 Houd ze eventueel warm op een bord boven een pan met kokend water. Serveer de dikkertjes met de citroenhoning.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 10 gram