4 personen
eenvoudig
10 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Discopopcorn

Discopopcorn

ingrediënten


10 min
4 personen
discodip

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

10 eetlepels popcornmais

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

10 uitdeelbakjes

  • 1 Verhit een laagje zonnebloem- of arachideolie in een pan met antiaanbaklaag. Laat de olie goed heet worden.
  • 2 Strooi er een laagje maïskorrels (pofmaïs) in en evenveel kristalsuiker. Doe een deksel op de pan, de maïs zal snel beginnen te poffen. Beweeg de pan een beetje heen en weer. Wanneer het poffen ophoudt, is je popcorn klaar. Bereid de popcorn in porties.
  • 3 Doe de popcorn in een schaal, strooi er gekleurde spikkels over en schud goed om zodat de spikkels aan alle kanten aan de popcorn blijven plakken.
  • 4 Laat de popcorn afkoelen en verdeel deze dan over leuke uitdeelbakjes.

bereidingstip

Met voedingskleurstof geef je de popcorn een fel kleurtje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 285 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 3 gram