4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Dolce mattone stracciatella

Dolce mattone stracciatella

ingrediënten


30 min
4 personen
cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

2 pakken kaneelbiscuits
150 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

50 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

bakpapier

vershoudfolie

  • 1 Bekleed de cakevorm of een langwerpige schaal met opstaande rand met bakpapier.
  • 2 Klop de slagroom met de suiker en het merg uit het vanillestokje stijf en zet in de koelkast.
  • 3 Klop de ricotta met een garde goed los tot een gladde room en klop de chocolade erdoor. Meng de slagroom door de ricotta.
  • 4 Leg een laag biscuits tegen elkaar aan op de bodem van de schaal. Snijd de koekjes indien nodig bij.
  • 5 Verdeel 1/3 van het roommengsel hierover. Leg hier weer een laag biscuits netjes naast elkaar overheen. Maak zo nog 2 lagen en eindig met een laag koekjes. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  • 6 Snijd de porties in het formaat van de koekjes en bestrooi eventueel met wat poedersuiker en een snuf kaneel of cacao.

bereidingstip

Dit waanzinnig lekkere Noord-Italiaanse dessert lijkt op tiramisu, maar dan zonder de koffiesmaak.

wijnadvies

Cream Sherry van San Lucar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 790 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 87 gram
eiwit 15 gram