16 personen
gemiddeld
45 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Donauwellen

Donauwellen

ingrediënten


45 min
16 personen
25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

300 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

350 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 pakjes vanillepuddingpoeder
2 potjes kersen zonder pit

dit product is niet beschikbaar

30 gram cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

375 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop de boter met de suiker, vanillesuiker en een snufje zout met een elektrische mixer luchtig. Meng al kloppend één voor één de eieren erdoor. Klop in gedeelten het zelfrijzend bakmeel erdoor.
  • 2 Verdeel de helft van dit beslag over een deel van een diepe bakplaat met bakpapier. Vorm een wal van een dubbelgevouwen strook aluminiumfolie dat het beslag tegenhoudt.
  • 3 Zeef de cacao boven de rest van het beslag en meng goed erdoor. Verdeel dit chocoladebeslag over het lichte beslag.
  • 4 Verdeel de kersen gelijkmatig over het donkere beslag. Bak deze cakebodem in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar. Laat het gebak daarna afkoelen.
  • 5 Maak intussen de botercrème. Kook 750 ml vanillepudding volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en suiker. Laat afkoelen en roer af en toe door.
  • 6 Klop de boter tot een smeuïge massa en meng lepel voor lepel de vanillepudding erdoor. Verdeel deze crème gelijkmatig over het gebak en zet 1 uur in de koelkast.
  • 7 Smelt voor de ganache de chocolade au bain-marie. Klop blokjes boter erdoor. Giet deze chocoladeganache over het koude gebak. Laat wat afkoelen en trek er met een vork Donauwellen (golven) in. Snijd in stukken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 7 gram