uitdagend
40 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Donuts met banketbakkersroom en steranijs

Donuts met banketbakkersroom en steranijs

ingrediënten


40 min
45 gram maizena

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

2 steranijs

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

450 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

60 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

keukenpapier

  • 1 Klop voor de donuts het ei, de fijne suiker, kookroom, sinaasappelsap en olijfolie door elkaar. Schep het bakmeel en de bakpoeder erdoor tot een zacht deeg.
  • 2 Verwarm de zonnebloemolie tot 180ºC. Leg het donutdeeg op een met bakmeel bestoven werkvlak en kneed 1 minuut licht door. Verdeel het deeg in 15 stukken. Rol deze stukken tot een worst van 15 cm lang en druk de uiteinden samen tot een ring. Maak het gat aan de binnenkant glad met je vingers.
  • 3 Frituur de donuts met 3 stuks tegelijk in circa 2 minuten per kant goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Laat de donuts afkoelen, snijd ze horizontaal open en bestrijk met de losgeklopte banketbakkersroom. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 5 gram