4 personen
eenvoudig
10 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Doperwt-saliesoep met bacon

Doperwt-saliesoep met bacon

ingrediënten


10 min
4 personen
100 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

500 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde salie

dit product is niet beschikbaar

5 takjes salie
5 plakken ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

5 plakken bacon

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalot. Voeg de bacon en salieblaadjes toe, houd een beetje salie apart om te garneren, en bak 1 minuut mee.
  • 2 Voeg de doperwten en bouillon toe en kook in circa 5 minuten gaar.
  • 3 Neem de pan van de warmtebron en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Serveer de soep met een lepel crème fraîche en garneer met wat salie.

wijnadvies

Ook in de winter smaakt rosé, als hij maar past bij het gerecht. En Vega Libre doet dat als geen ander bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté