4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Doperwten-limoen-muntpuree met geitenkaas en rauwe ham

Doperwten-limoen-muntpuree met geitenkaas en rauwe ham

ingrediënten


20 min
4 personen
125 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

kant-en-klare dressing

dit product is niet beschikbaar

150 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tijm
1 handje munt

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

4 dikke plakken zachte geitenkaas
8 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

750 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de ovengrill. Kook de doperwten 5-7 minuten en giet ze af.
  • 2 Leg de plakken ham en geitenkaas naast elkaar op de bakplaat en giet een beetje olijfolie over de geitenkaas. Rooster niet te dicht onder de grill tot de ham krokant is en de geitenkaas lichtbruin.
  • 3 Pureer de doperwten met de crème fraîche, limoensap, munt en zout en peper. Giet een straaltje olijfolie erbij tot een gladde puree ontstaat.
  • 4 Serveer de geitenkaas op een schep doperwtenpuree. Bestrooi met de tijm en leg de geroosterde ham erop.
  • 5 Meng de sla met de dressing en tomaatjes en serveer deze salade erbij.

bereidingstip

Vervang de geitenkaas in dit recept door feta.

wijnadvies

Een goede Sauvignon Blanc heeft een beetje dat groene, lichtzure en muntige. Proef die van Jean Sablenay maar eens, een goede combi met de doperwten-limoen-muntpuree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 31 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté