gemiddeld
20 min.
lunch, brunch, voorgerecht, tussengerecht
home recepten Doperwten-muntsoepje met fetacrumble

Doperwten-muntsoepje met fetacrumble

ingrediënten


20 min
theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 handje munt

dit product is niet beschikbaar

500 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels amandelen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook circa 10 minuten.
  • 2 Voeg de bouillon en doperwten toe en laat circa 10 minuten koken. Voeg de munt en citroenrasp toe en pureer de soep kort met een staafmixer.
  • 3 Maal de feta, amandelen en chilipeper tot een grove crumble. Serveer de soep in kommetjes. Bestrooi met de crumble en besprenkel met olijfolie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté