gemiddeld
20 min.
lunch, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Doperwtengeitenkaasspread met mueslibrood

Doperwtengeitenkaasspread met mueslibrood

ingrediënten


20 min
4 sneeën mueslibrood

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt sinaasappelrasp
1 takje verse peterselie
2 takjes verse munt

dit product is niet beschikbaar

50 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

100 gram doperwten

dit product is niet beschikbaar

25 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Giet kokend water over de doperwten en laat circa 2 minuten staan. Giet ze af en spoel er koud water over.
  • 2 Maal de doperwten met 2/3 van de pijnboompitten, de geitenkaas, munt en peterselie in een keukenmachine tot een grove spread.
  • 3 Roer de sinaasappelrasp en 1 eetlepel olie erdoor en breng de spread op smaak met (zee)zout en peper.
  • 4 Snijd elk sneetje brood in 3 repen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de broodrepen om en om goudbruin.
  • 5 Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi het brood licht met zout.
  • 6 Verdeel een lepeltje spread over de broodsoldaatjes en bestrooi met de rest van de pijnboompitten en peper.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 100 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté