4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Doperwtenrisotto met gebakken zalm

Doperwtenrisotto met gebakken zalm

ingrediënten


30 min
4 personen
dille

dit product is niet beschikbaar

300 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

25 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

250 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 3 eetlepels boter in een pan op middelhoge stand en fruit hierin de ui. Voeg de risottorijst toe en roer 1 minuut door, tot de rijstkorrels een beetje glazig worden.
  • 2 Giet de witte wijn erbij en roer tot de rijst de wijn heeft opgenomen. Giet de bouillon er al roerend in 4 gedeeltes bij. Roer elke keer goed en voeg pas weer bouillon toe zodra de vorige hoeveelheid is opgenomen.
  • 3 Verhit intussen de rest van de boter in een grote koekenpan en bak hierin de zalmfilets op een hoge stand in circa 6 minuten aan beide kanten gaar en goudbruin.
  • 4 Voeg de helft van de kaas en alle doperwten toe aan de risotto en roer goed door. Verdeel de risotto over 4 borden, bestrooi met de rest van de kaas en leg de gebakken zalm erop.
  • 5 Garneer met wat dille.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 38 gram