4 personen
gemiddeld
15 min.
voorgerecht
home recepten Doperwtenroomsoepje met krokant gebakken ham

Doperwtenroomsoepje met krokant gebakken ham

ingrediënten


15 min
4 personen
100 milliliter mascarpone

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

bosje verse kervel
600 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

400 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

100 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verwarm de olie en bak de hamrepen knapperig. Neem ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Fruit de ui in het resterende bakvet in circa 5 minuten zacht.
  • 3 Voeg de doperwten en bouillon toe en laat circa 5 minuten koken. De erwten moeten zacht, maar nog wel frisgroen zijn.
  • 4 Neem 2 grote lepels uit de soep, voeg de helft van de kervel toe en pureer dit. Doe de gepureerde soep terug in de pan en roer de crème fraîche erdoor.
  • 5 Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Bestrooi met de knapperige ham en de rest van de kervel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté