1 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Doperwtensoep met geitenkaas en munt

Doperwtensoep met geitenkaas en munt

ingrediënten


15 min
1 personen
30 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

2 takjes munt

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

250 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

10 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabroodje

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd het broodje in de lengte open. Halveer de knoflookteen en wrijf er stevig mee over de binnenkant van de ciabatta. Besmeer het broodje met boter. Strooi een snufje zout erover en bak in de oven in circa 5 minuten knapperig. Pers het teentje knoflook.
  • 2 Verhit de olie in een (soep)pan en fruit hierin de sjalot en knoflook circa 2 minuten. Voeg de doperwten, bouillon en room toe en kook circa 5 minuten. Neem de pan van de warmtebron en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Roer de helft van de munt erdoor en schep de soep in een kom. Garneer met de overige munt en geitenkaas. Serveer met het knoflookbroodje.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 820 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 28 gram