4 personen
eenvoudig
30 min.
voorgerecht
home recepten Doperwtensoep met ham en muntolie

Doperwtensoep met ham en muntolie

ingrediënten


30 min
4 personen
1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

4 takjes munt

dit product is niet beschikbaar

150 gram hamreepjes

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 liter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

750 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

2 aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pureer de ingrediënten voor de muntolie en zet apart.
  • 2 Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak hierin de ui 2-3 minuten.
  • 3 Voeg de aardappels met een scheutje water toe en stoof zachtjes circa 10 minuten. Voeg de doperwten en bouillon toe en kook zachtjes 3-4 minuten.
  • 4 Laat iets afkoelen en pureer de soep. Verdeel de hamreepjes over kommen of borden.
  • 5 Verwarm de soep nog even of serveer deze koud en verdeel er een lepel muntolie over.

bereidingstip

Deze doperwtensoep is ook lekker met muntroom in plaats van olie. Vervang de olijfolie door slagroom, laat het citroensap weg en klop de slagroom met de andere ingrediënten lobbig. Roer het citroensap daarna door de soep en verdeel de room erover. Zo heb je een doperwtensoep à la crème.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté