4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
recepten Doperwtentaartje met paddenstoelen

Doperwtentaartje met paddenstoelen

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

250 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

8 muntblaadjes

dit product is niet beschikbaar

350 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

75 gram cheddarkaas

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

kookring

  • 1 Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de sjalotjes 2-3 minuten. Laat afkoelen. Houd 2 eetlepels crème fraîche apart. Meng de rest van de crème fraîche met de cheddar, 1 theelepel citroenrasp, 1 theelepel citroensap, zout en peper. Zet in de koelkast.
  • 2 Kook de doperwten circa 5 minuten en giet af. Pureer de doperwten met de muntblaadjes, 2 eetlepels crème fraîche, zout en peper met een staafmixer tot een gladde puree.
  • 3 Snijd de paddenstoelen iets kleiner. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de knoflook 2 minuten. Schep de paddenstoelen erdoor. Roerbak 3-4 minuten met 1 eetlepel citroensap, ½ theelepel citroenrasp, de peterselie, zout en peper.
  • 4 Zet de kookring in het midden van een bord. Verwarm de doperwtenpuree eventueel 1-2 minuten in de magnetron. Schep een laag puree in de kookring en maak glad met een lepeltje. Verdeel daarover een laag cheddarcrème en daarover een laag paddenstoelen. Verwijder de kookring. Maak zo nog 3 taartjes.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Bij dit recept kun je alle kanten op. Wil je licht rood? Schenk La Burgondie Bourgogne Pinot Noir. Liever wit? Kies dan voor Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté