4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Double cheeseburger

Double cheeseburger

ingrediënten


20 min
4 personen
tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes cheddarkaas

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

8 grote augurken

dit product is niet beschikbaar

16 blaadjes kropsla

dit product is niet beschikbaar

4 sesambolletjes

dit product is niet beschikbaar

8 dunne rundvleesburgers

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter, olie of een combinatie daarvan. Bak het vlees aan beide kanten aan en zet daarna de warmtebron lager om de burgers rustig te laten garen.
  • 2 Beleg de sesambolletjes elk achtereenvolgens met 2 blaadjes kropsla, plakjes tomaat en een hamburger, een plak cheddar en plakjes augurk, 2 blaadjes kropsla, een hamburger, cheddar, tomaat en augurk.
  • 3 Serveer er tomatenketchup bij.

bereidingstip

Je kunt de burgers ook grillen in de grillpan of op de barbecue: bestrijk de hamburgers licht met olie en gril ze aan beide kanten tot ze gaar zijn. Draai tussendoor eventueel een kwartslag voor een mooi ruitjeseffect. . Of gaar de burgers in de oven: verwarm de oven voor op 180ºC en bak de hamburgers 15-30 minuten (afhankelijk van de grootte en dikte). Keer ze halverwege om.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 700 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 38 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté